Udka z kurczaka w otrębowej panierce
Udka z tego przepisu wychodzą niezwykle delikatne i soczyste.
Po prostu rozpływają się w ustach.
I (co prawda nie jestem ekspertką w tej dziedzinie),
ale tak przygotowane udka można jeść na diecie Dunkana.
SKŁADNIKI:
2 udka z kurczaka
1 mały jogurt naturalny
9 łyżek otrąb (może być mieszanka owsiane+pszenne)
przyprawy (u mnie chili, słodka i ostra papryka, sól, pieprz)
WYKONANIE:
Udka posypać solą i pieprzem. Przełożyć je do miski. Jogurt wymieszać z przyprawami (do smaku) i zalać nim nasze udka. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc (im dłużej tym będą bardziej soczyste).
Na drugi dzień udka obtoczyć w otrębach. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
SMACZNEGO!
Przepis dodaję do akcji:

Komentarze
Prześlij komentarz