środa, 31 października 2012

Udka z kurczaka w otrębowej panierce

Udka z tego przepisu wychodzą niezwykle delikatne i soczyste. 
Po prostu rozpływają się w ustach. 
I (co prawda nie jestem ekspertką w tej dziedzinie), 
ale tak przygotowane udka można jeść na diecie Dunkana.




SKŁADNIKI:

2 udka z kurczaka
1 mały jogurt naturalny
9 łyżek otrąb (może być mieszanka owsiane+pszenne)
przyprawy (u mnie chili, słodka i ostra papryka, sól, pieprz)

WYKONANIE:

Udka posypać solą i pieprzem. Przełożyć je do miski. Jogurt wymieszać z przyprawami (do smaku) i zalać nim nasze udka. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc (im dłużej tym będą bardziej soczyste).

Na drugi dzień udka obtoczyć w otrębach. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

SMACZNEGO!


Przepis dodaję do akcji:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz