Cynamonowe palmiery
Składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
1/3 szklanki drobnego cukru
1 łyżka cynamonu
Wykonanie:
Cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto francuskie. Wcześniej rozmrożone Rozłożyć na oprószonej cukrem powierzchni.
Ciasto posypać częścią cukru, lekko dociskając. Złożyć na pół*. Znowu posypać cukrem i każdą połowę znowu złożyć na pół. Następnie posypać cukrem i złożyć całe ciasto na pół jakbyśmy zamykali książkę. Oprószyć cukrem.
Ciasto pokroić na 8mm plasterki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach. Lekko spłaszczyć dłonią.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. W połowie pieczenia obrócić je na drugą stronę.
Smacznego:)
Konieczni muszę zrobić, uwielbiam cynamon
OdpowiedzUsuńZachęcam. Są bardzo dobre i na dodatek robi się je w 5 minut;)
Usuń