Naleśniki otrębowe
Pyszne i na dodatek zdrowe naleśniki.
U mnie z dodatkiem dżemu truskawkowego,
ale można spróbować też wersji wytrawnej
SKŁADNIKI:
8 łyżek otrębów owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
1/3 szklanki mleka
1/5 szklanki wody gazowanej
1 jajko
Wykonanie:
Otręby zmielić. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Masę zostawić na 5 minut do napęcznienia. Patelnię teflonową rozgrzać (bez tłuszczu!), wylać chochelką porcję ciasta i szybko rozlać po powierzchni patelni. Smażyć do zarumienienia z dwóch stron.
SMACZNEGO!
Przepis dodaję do akcji:

Nie próbowałam takich ;) Wyglądają smacznie.
OdpowiedzUsuńNie tylko wyglądają, ale i są smaczne;)
Usuńfajnie, że je wypróbowałaś :) nadziane dżemem truskawkowym muszą być boskie
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie, niestety nie mam jak zmielić otręby :(
OdpowiedzUsuń