środa, 31 października 2012

Naleśniki otrębowe

Pyszne i na dodatek zdrowe naleśniki. 
U mnie z dodatkiem dżemu truskawkowego, 
ale można spróbować też wersji wytrawnej






SKŁADNIKI:

8 łyżek otrębów owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
1/3 szklanki mleka
1/5 szklanki wody gazowanej
1 jajko


Wykonanie:


Otręby zmielić. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Masę zostawić na 5 minut do napęcznienia. Patelnię teflonową rozgrzać (bez tłuszczu!), wylać chochelką porcję ciasta i szybko rozlać po powierzchni patelni. Smażyć do zarumienienia z dwóch stron. 

SMACZNEGO!

Przepis dodaję do akcji:

4 komentarze:

  1. Nie próbowałam takich ;) Wyglądają smacznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie tylko wyglądają, ale i są smaczne;)

      Usuń
  2. fajnie, że je wypróbowałaś :) nadziane dżemem truskawkowym muszą być boskie

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają świetnie, niestety nie mam jak zmielić otręby :(

    OdpowiedzUsuń