Kotlety ryżowo-chlebowe


Proste, tanie, wegetariańskie danie. Idealne na obiad. Robiłam je już kilka razy i jak dotąd nigdy mnie nie zawiodły. 

Nie polecam ich tylko zajadłym mięsożercom, którzy (tak jak mój tata) bez porządnej dawki mięsa nie wyobrażają sobie obiadu. Chociaż może nawet oni przekonają się do tych pysznych ryżowo-chlebowych kotletów.

Przepis z gazetki Przyślij przepis.




SKŁADNIKI:

40dag ryżu
1 mały chleb
3 jajka
2 cebule
25dag pieczarek
sól, pieprz
zioła prowansalskie

Wykonanie:

Ryż gotujemy. Chleb moczymy w wodzie i odciskamy. 

Pokrojone w kostkę pieczarki z cebulą smażymy na oliwie.

Ryż, chleb i pieczarki z cebulą mieszamy z jajkami i przyprawami. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto.

Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.



 Smacznego:)


Przepis dodaję do akcji:


Komentarze