Tarta warzywna

Nigdy wcześniej nie robiłam tart wykwintnych. 
Jednak gdy zobaczyłam ten przepis wiedziałam, 
że muszę go szybko zrobić. 
Tarta wyszła bardzo dobra. 
Gorąco polecam.



SKŁADNIKI:

Ciasto:

3/4 paczki masła
2 szklanki mąki
łyżeczka soli
łyżka otrąb pszennych 

Nadzienie:

paczka mieszanki warzywnej (mogą być też świeże warzywa)
1 jajko
 3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka mąki
1/2 szklanki startego żółtego sera
przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)


WYKONANIE:

Ciasto: 
Masło posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami i zagnieść. Włożyć do lodówki na około pół godziny.

Nadzienie: 
Warzywa ugotować na półtwardo. Resztę składników wymieszać.
Wykończenie: Schłodzone ciasto wyłożyć do formy na tartę i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Na podpieczony spód wyłożyć ugotowane warzywa i zalać nadzieniem. Piec jeszcze przez 35 minut. Do zarumienienia brzegów.

Smacznego!



Przepis dodaję do akcji:


Komentarze