środa, 3 października 2012

Risotto wg Anety

Przeglądałam wiele blogów w poszukiwaniu idealnego przepisu na risotto,
 jednak nie udało mi się znaleźć idealnego przepisu,  
dlatego postanowiłam stworzyć swoją własną 
kombinację.


Składniki:
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 cebule
  • 3 większe pieczarki
  • marchewka
  • 400 g łopatki wieprzowej
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 1 papryka
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz, vegeta do smaku

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę i smażyć na patelni na 2 łyżkach oliwy przez około 10 min. W tym czasie pokroić cebulę, pieczarki, marchewkę i paprykę w kosteczkę i dodać do mięsa. Dusić kolejne 10 minut. Dodać groszek, kostkę rosołową i doprawić do smaku. Ugotować ryż i wymieszać go z upieczonym mięsem. Gotować jeszcze przez 5 minut mieszając. Podawać ze startym żółtym serem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz