sobota, 27 października 2012

Likier Malibu

Jest to jeden z lepszych likierów, 
jakie kiedykolwiek robiłam.
Pyszny, kremowy, kokosowy
czego chcieć więcej? ;)




Składniki:

20dag wiórków kokosowych
szklanka spirytusu
puszka mleka skondensowanego słodzonego
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego


Wykonanie:

Wiórki wkładamy do szczelnego słoiczka, zalewamy spirytusem i zakręcamy.
Odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na co najmniej 3 dni (im dłużej, tym malibu jest lepsze).
Po tym czasie odsączamy wiórki (można je wykorzystać do jakiegoś pysznego wypieku),
Mieszamy oba mleka, dodajemy spirytus i miksujemy.
Gotowe malibu przelewamy do butelki i pijemy, lub odstawiamy w chłodne miejsce.

SMACZNEGO:)

3 komentarze:

  1. Uwielbiam domowe likiery, tylko nie ma ich kto u mnie pić (a samemu to jednak trochę głupio...).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja najczęściej piję z mamą lub idę z likierem do znajomych;)

      Usuń
  2. Malibu to bialy run produkowany na trzcinie jak wiec mozna powiedziec ze twoj przepis na likier kokosowy to Malibu????

    OdpowiedzUsuń