Ciasto marchewkowe

Już dawno miałam ochotę na ciasto marchewkowe. 
W końcu udało mi się je zrobić i zjadłam je w zasadzie sama.
Było pyszne;) 


Składniki:

3 jajka
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
4 spore marchewki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki otrąb pszennych
pół szklanki siemienia lnianego (opcjonalnie)

Wykonanie:

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Dodać resztę składników, wymieszać. 
Przełożyć do długiej keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.

Ciasto marchewkowe można polać polewą kawową.
W tym celu wymieszać 3/4 szklanki cukru pudru z 2 łyżkami mleka i łyżką kawy.


SMACZNEGO:)

Komentarze

Prześlij komentarz