Ciasto marchewkowe
Już dawno miałam ochotę na ciasto marchewkowe.
W końcu udało mi się je zrobić i zjadłam je w zasadzie sama.
Było pyszne;)
Składniki:
3 jajka
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
4 spore marchewki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki otrąb pszennych
pół szklanki siemienia lnianego (opcjonalnie)
Wykonanie:
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Dodać resztę składników, wymieszać.
Przełożyć do długiej keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
Ciasto marchewkowe można polać polewą kawową.
W tym celu wymieszać 3/4 szklanki cukru pudru z 2 łyżkami mleka i łyżką kawy.
SMACZNEGO:)
nie dziwię się... tak też wygląda
OdpowiedzUsuń