Owocowo-czekoladowy deser z Alpro

Co prawda ten deser najprościej jest zrobić, gdy sezonowych owoców jest pod dostatkiem, ale gdy ktoś ma jeszcze jakieś zamrożone owoce (jak ja), to nie ma żadnego problemu :) 
Deserek był trochę moją wesołą improwizacją, ale wyszedł bardzo smaczny. 
Polecam :)




Składniki:
(dokładnych ilości nie pamiętam, bo robiłam wtedy hurtową ilość deserów)

kilka ciasteczek zbożowych
truskawki (mogą być mrożone)
czerwone porzeczki (również mogą być mrożone)


Wykonanie:

Ciastka kruszymy.
Truskawki oraz porzeczki miksujemy.
W naczyniu (np w szklance) układamy kolejno:

zmiksowane truskawki
połowę pokruszonych ciastek zbożowych
zmiksowane czerwone porzeczki
drugą połowę ciastek
ozdabiamy kawałkiem ciastka



Co o deserkach Alpro pisze producent?
Nasze pyszne, kremowe desery o smaku gorzkiej czekolady zawierają tylko niewielkie ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, bez dodatku konserwantów, sztucznych substancji słodzących i barwników. Delektuj się deserem i czuj się lekko!

Alpro soya to produkty pełne dobrodziejstwa soi; 
- w 100% roślinne 
- nie zawierają białek mleka krowiego, laktozy, glutenu i pszenicy 
- lekkostrawne - Źródło wapnia i witaminy B2, B12 i D 

- wykonane z niemodyfikowanych genetycznie ziaren soi

Przepis dodaję do akcji:



Lekkie desery bez piekarnika Zużywamy zapasy przed wiosną#ZjedzZapasy

Komentarze

Prześlij komentarz