Pancakes z Golden Syrupem
Kto nie lubi powolnych śniadań w niedzielne poranki?
W tygodniu potrafię wyjść z domu bez śniadania, wypijając jedynie gorącą kawę z mlekiem, lub zjadając na szybko kanapkę z serem.
Ale w niedzielę lubię zrobić sobie coś ekstra. Dzisiaj postanowiłam przygotować śniadanie rodem z kuchni amerykańskiej czyli pancakes z Goldem Syrupem.
Wyszły przepyszne.
Składniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka Golden Syrupu (lub cukru)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki roztopionej margaryny
szczypta soli
Wykonanie:
Łączymy osobno suche i mokre składniki.
Przelewamy mokre do suchych i mieszamy.
Ciasto wylewamy za pomocą łyżki na patelnie (najlepiej teflonową, bo wtedy możemy smażyć bez tłuszczu) i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy polane Golden Syrupem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego;)
a tu zostały już tylko okruszki...
Przepis dodaję do akcji:
Uwielbiam;).
OdpowiedzUsuń