niedziela, 20 stycznia 2013

Pancakes z Golden Syrupem

Kto nie lubi powolnych śniadań w niedzielne poranki? 
W tygodniu potrafię wyjść z domu bez śniadania, wypijając jedynie gorącą kawę z mlekiem, lub zjadając na szybko kanapkę z serem. 
Ale w niedzielę lubię zrobić sobie coś ekstra. Dzisiaj postanowiłam przygotować śniadanie rodem z kuchni amerykańskiej czyli pancakes z Goldem Syrupem. 
Wyszły przepyszne.


Składniki:

 1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka Golden Syrupu (lub cukru)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki roztopionej margaryny
szczypta soli

Wykonanie:

Łączymy osobno suche i mokre składniki.
Przelewamy mokre do suchych i mieszamy.
Ciasto wylewamy za pomocą łyżki na patelnie (najlepiej teflonową, bo wtedy możemy smażyć bez tłuszczu) i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy polane Golden Syrupem lub innymi ulubionymi dodatkami.

Smacznego;)

a tu zostały już tylko okruszki...


Przepis dodaję do akcji:


1 komentarz: