Wegańskie i dietetyczne marchewkowe ciasteczka

Pyszne i zdrowe marchewkowe ciasteczka. 
Z podanej porcji wyszły mi dwie blachy ciastek, które zostały zjedzone w ciągu 2 dni.
Idealne dla wegan, bo nie ma w nich jaj.
Idealne dla odchudzających się, bo takie marchewkowe ciasteczka to samo zdrowie.
Idealne do popołudniowej kawy. 

Polecam.


Składniki:

2 duże marchewki
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki otrąb owsianych
2/3 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
mus z jabłek (lub dowolne powidła)

Wykonanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Do marchewki dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i otręby. Dodać posiekaną zimną margarynę i zagnieść ciasto. 
Owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie dość cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty.
Każdy kwadrat posmarować musem i zawinąć w ruloniki lub koperty.
Ciasteczka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Gotowe ciasteczka można posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO:) 

Komentarze

Prześlij komentarz