Kokosowy mini sernik z kaszą manną

Fani serników i kokosa będą zachwyceni tym pysznym mini serniczkiem. Robi się go bardzo szybko i jest przepyszny. Zdecydowanie warty wypróbowania. 

Przepis znaleziony na Planeta smaku


Składniki:
(na 1 porcję)

100g sera białego
4 łyżki kaszy manny
3/4 szklanki mleka kokosowego Alpro lub zwykłego
1 łyżka cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
1 jajko


Wykonanie:

Mleko kokosowe zagotować z cukrem. Dodać kaszę mannę i ugotować do zagęszczenia. 
Wymieszać z wiórkami i poczekać do przestygnięcia.
Do kaszy dodać ser biały i żółtko i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. 
Białko jajka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli i delikatnie wymieszać ze zmiksowaną masą serową. 
Masę przełożyć do kokilki i piec w 180 stopniach przez około 20 minut (do zarumieniania się wierzchu). 
Można jeść jeszcze ciepłe (ja nie mogłam się powstrzymać) lub na zimno (np drugiego dnia po wystudzeniu w lodówce). 

Smacznego :)




Przepis dodaję do akcji:

Twarogowe słodkości 2

Komentarze

Prześlij komentarz