piątek, 12 lipca 2013

Czekoladowa jaglanka z kiwi i żurawiną


Składniki:

1/3 szklanki kaszy jaglanej
1.5 szklanki mleka ryżowego Alpro
4 kostki gorzkiej czekolady
cukier do smaku
garstka żurawiny
kiwi

Wykonanie:

Kaszę płuczemy na sitku, przekładamy do garnuszka, zalewamy mlekiem ryżowym i słodzimy. Zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i co chwilę mieszamy, żeby się nie przypaliło.
Dodajemy posiekaną czekoladę i czekamy aż kasza wchłonie cały płyn.
Kaszę wykładamy do miseczki. Podajemy z żurawiną i plasterkami kiwi.

SMACZNEGO




Najnowszy produkt Alpro to wyśmienity bezmleczny napój stworzony wyłącznie z najlepszego ryżu uprawianego i zbieranego w krajach o odpowiedzialnych standardach upraw. Jego słodki smak o kremowej wręcz konsystencji jest idealnym sposobem na ugaszenie pragnienia. Ma wyłącznie cudowną moc niewielkiego ziarna ryżu w płynnej postaci.
Napój ryżowy Alpro można podawać na zimno, w połączeniu z sokami owocowymi lub zmiksowany z owocami. Nie zawiera soi, laktozy, ani glutenu. Wzbogacony jest o witaminy B2, B12, D oraz dobroczynny wapń. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Idealny na każdą okazję.

1 komentarz: