Ciasto kakaowe z kokosem
Bardzo proste i szybkie ciasto. 
Jest idealne dla wielbicieli kakao i kokosa. 
BISZKOPT
- 5 jajek
 - 1,5 szklankI mąki pszennej
 - pół szklanki cukru
 - 2 łyżki kakao
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę z proszkiem i kakao. Wyłożyć na nasmarowaną blachę i piec  temperaturze 180°C przez około pół godziny. Odstawić do przestygnięcia.
MASA KOKOSOWA:
- 1/2 litra mleka
 - 1/2 szklanki cukru
 - 20 dag masła
 - 25 dag wiórek kokosowych
 - cukier waniliowy
 
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
POLEWA:
- Pół paczki margaryny
 - 3 łyżki kakao
 - 2 łyżki wody
 - pół szklanki cukru
 
Składniki rozpuścić. Gotową polewą polać ciasto:)
.jpg)
Komentarze
Prześlij komentarz