Czekoladowe muffinki z cukinią.
Składniki (na 12 muffinek):
pół paczki margaryny
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 szklanka mąki
1 szklanka cukinii startej na dużych oczkach
2 łyżki kakao
100g gorzkiej czekolady 
3 łyżki kwaśnej śmietany
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka orzechów włoskich 
Przygotowanie:
W dużej misce mieszamy mąkę z proszkiem, cukrem i cukinią. 
Margarynę roztapiamy z kakaem i 1/4 czekolady.  Studzimy, dodajemy śmietanę i jajko. Mieszamy i dodajemy do miski z mąką. 
Wszystkie składniki mieszamy i masę wlewamy do foremek na muffinki do 3/4 objętości. 
Orzechy drobno kroimy i posypujemy nimi muffinki.
Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik na 15 minut i dopiero po tym czasie wyjmujemy gotowe do zjedzenia muffinki. 
SMACZNEGO:)

Komentarze
Prześlij komentarz