Owsianka bananowa z masłem orzechowym i jagodami goji
Połączenie banana i masła orzechowego? To nie może się nie udać! Mówiąc szczerze jest to moje ulubione połączenie w owsiance, którą jem coraz częściej. Dzięki obecności słodkiego banana nie potrzeba jej słodzić. Nawet mojej rodzince zasmakowało, jak im podawałam ostatnio na śniadanie, co świadczy o tym, że musiała być naprawdę dobra (a rodzeństwo bywa wybredne xD ).
Składniki:
(na 1 porcję)
1 szklanka mleka roślinnego lub zwykłego
5 płaskich łyżek płatków owsianych (najlepiej górskich)
1 banan
1 łyżka masła orzechowego
garść jagód goji (lub żurawiny lub jakiś innych suszonych owoców)
Wykonanie:
Mleko gotować na średnim ogniu i wsypać płatki owsiane. Doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień. Dodać łyżkę masła orzechowego i rozgniecionego banana (kilka plasterków można zostawić do dekoracji). Gotować kilka minut, często mieszając (aby mleko nie przywarło) aż owsianka zgęstnieje. Wsypać owoce goji, wymieszać. Przelać do miseczki i podawać.
SMACZNEGO :)
Razem ze mną owsianki gotowały:
Joanna z Grunt to przepis
Dorota z Moje Małe Czarowanie
Danuta z Kocurkowe rozmyślania w kuchni u Anielki
Marzena z Kulinarna Maniusia
Magdalena z Słodkie okruszki
Alina z Ala piecze i gotuje
Magda z Apetyt na smaka
Danuta z Kocurkowe rozmyślania w kuchni u Anielki
Marzena z Kulinarna Maniusia
Magdalena z Słodkie okruszki
Alina z Ala piecze i gotuje
Magda z Apetyt na smaka
Jeszcze owsianki masłem orzechowym nie jadłam ,musiała być naprawdę wyśmienita.Dziękuję za wspólne gotowanie Anetko:)
OdpowiedzUsuńInteresujący dodatek masła orzechowego, w połączeniu ze słodkim bananem owsianka musiała być boska! :) Dzięki za wspólne gotowanie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-) dziękuje za wspólne śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na owsianke z masłem orzechowym. Dziękuję za wspólne gotowanie:)
OdpowiedzUsuńPyszna z masłem orzechowym musiała być. Miło się razem gotowało Aneto :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, dziękuję za wspólne śniadanie.
OdpowiedzUsuń