Młoda kapusta
To kolejny przepis na wykorzystanie młodej kapusty i kolejny, który jest przepisem mojej mamy;)
Przygotowanie jest bardzo proste i wcale nie czasochłonne, a efekt naprawdę pyszny.
Polecam;)
Składniki:
1 młoda kapusta
laska kiełbasy
1 cebula
1 łyżka mąki
sól, pieprz, cukier do smaku
trochę octu do smaku (opcjonalnie)
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy około 1/2 - 3/4 szklanki wody. Gotujemy do miękkości.
W międzyczasie kroimy cebulkę i kiełbasę w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Gdy cebulka będzie już miękka wsypujemy na patelnię łyżkę mąki, podsmażamy do lekkiego przyrumienia. Rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do kapusty. Chwilę razem gotujemy. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku. Można dodać też troszkę octu, ale niekoniecznie. Podajemy samą lub jako dodatek do obiadu.
SMACZNEGO:)
Przepis dodaję do akcji;
Wytypowałam Twoją stronę do Liebster Blog Award. Pytania znajdziesz tu: http://domowa-cukiernia.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html Mam nadzieję, że weźmiesz udział w zabawie:) Pozdrawiam, Widzę że nie jestem pierwsza ;)
OdpowiedzUsuń